Photobucket

KUEH TIAW

Bejaku pasal makai, sigi no.1. Ko urang makai kena idup tang enggi aku idup kena makai. "Chinese food" sigi nyadi ke peberet aku laban niang aki aku suba cina, nya kebuah selalu makai ala2 cina. Kolo Me, Wantan, Lo Me, Me Sua, Kueh Chap, Kueh Teow, Ba Kut Teh, Char Sew Pau enggau maioh agi. Ari semua tu Kway Teow sigi peberet aku, enti bejalai ngagai pasar malam sigi enda tinggal meli sebungkus.

Nemu makai tang enda nemu nyumai? Silap nya you, laban ke kelalu malas nya aku jarang agi berapi diatu. Suba lebuh agi belajar tu meh pengawa lemai ari. Ka makai ba luar sigi mar, no choice, kuali mesti berasap. Kueh Tiaw, bakani manduk utai tu? Nitih ke ajar niang aki aku suba, bakatu meh resepi ya:


  1. 1. Mi kueh tiaw
  2. 2. Undang/Dagin janik(wajip)
  3. 3. Daun bawang
  4. 4. Taugey
  5. 5. Chicken stok
  6. 6. Serbuk chabi
  7. 7. Bawang putih
  8. 8. Teluk manuk (anang ngena telu itit)
  9. 9. Minyak kacang
  10. 10. Kicap pekat
  11. 11. Kicap cair
  12. 12. Sos tiram
Bakani chara manduk?

Siap ka semua utai tu, baka udang, jani, daun bawang enggau bawang putih. Kuali angatka, engkah bawang, udang, daun bawang. Udah setengah mansau, masuk ka teluk, girau, udahnya masuk mi, kicap pekat/cair, serbuk chabi, chicken stock and last sekali sos tiram... Zup zap zup zap udah siap......

0 iti jaku nuan:

Post a Comment